La vida loca

Louise powernapar (vi gör det tydligen i omgångar, det gjorde jag med) och jag är nyduschad och hemkommen från en springtur! Måste köpa nya joggingskoooor. Och surfbräda såklaaaaart. Är otroligt skönt att springa längs stranden och klipporna här och man måste kanske väl hålla igång om man ska klara sig på surfbrädan i sommar?!

Dagen har varit intressant däremot! Städade och donade på hostellet somvanligt imorse och åt lunch. Sedan ringde tydligen ägaren till hostellet och ville att vi skulle komma ner till hans resturang med vår ansvariga och äta lunch! Sagt och gjort, tio min senare stod vi tillsammans med honom och åt pinchos (baskiskt namn för tapas) och shottade vin.. Alltså, lunch nummer två för oss. Sedan har han beställt in det grymmaste köttet jag har ätit på länge! Fy så gött!!! Och pommes, mm! Lunch nr 3.. 
Sedan fick jag dra mig tillbaks till jobbet och fick tipsa några turister om vart de skulle äta, göra osv. Skumt det kändes, men KUL! I'm a working tourist!
Ikväll är det Mexican Monday (är dock fortfarande mätt..). De säger tequila, jag säger nog inte det efter denna tredagars helg med massa fest. Spanien är galet!
/ En Ylva som är lagom seg

Surfing the waves.

VAD DÅLIGA VI HAR BLIVIT PÅ ATT UPPDATERA, LOUISE!
Har varit lite mer att göra än söka jobb och ligga på stranden, som det var i Biarritz. Nu har vi "stadgat" oss här nere i Spanien. Socialiserat oss och hittat nya vänner, jobbat, strosat runt i staden och självfallet fortfarande legat på stranden!
Jag kan också från och med idag tillägga att jag även har surfat! Andra gången jag någonsin har gjort det! (Första gången var i Brasilien för 3 år sedan, inte riktigt samma vågor..). Underbart var det och jag känner mig verkligen hemma i wetsuiten och på brädan! Fick två fina vågor men däremot många smällar och mycket tid under vattnet, haahaa. Kul som fan och jag känner mig astaggad på att forsätta sommaren såhär!
Finns så mycket roligt, underligt, underbart och skumt folk här - men det är en positiv sak! Mycket nytt att uppleva.

Annars vet jag att det är en timma försent men jag vill bara säga att min mamma är bäst och att jag älskar henne :) Grattis på mors-dag!

Donostia.


Ain't no sunshine when she's gone, it's not warm when she's away.

Regnar det i hela Europa idag? Har märkt att London har blivit lagom drabbat, även San Sebastián vaknade av regndroppar och dagen har inte blivit ljusare. Är det likadant i Sverige kanske? Eller har ni en fin försommardag?
Igår var det, som Louise sa, väääldigt varmt här nere och solen sken i princip hela dagen! Medans resten av gänget på var bakberusade så var jag på topp och skuttade runt på jobbet! Det blev stranden och strandpromenad några timmar för mig, sedan ännu en joggingtur längs havet. Så fantastiskt skönt!
Annars hade jag stort musikutbyte med både den gitarrspelande (sitter och plonkar nu) fransmannen och engelsmannen som är våra flat-mates. Love it!
Kanske man ska tagga till och dra en partaj-natt med resten idag? Wäää..

Biarritz & Frankrike, jag tror jag saknar er!

Shinedown

acoustic - störtskön lista som jag har tillsammans med min käraste gotlänning. Urmysig såhär på kvälls (natts) -kvisten. Sitter uppe med fransmännen och funderar, de pluggar och jag reder i tankeförrådet. 

Kan inte sova - fick mig en tupplur tidigare på kvällen (idiotiskt) och Ylva ligger där inne och sover nu så... 

Utgången var fantastiskt rolig, den amerikanska tjejen och jag hade väldigt, väldigt roligt. Något jag bittert fick betala för idag, huh! I övrigt en väldigt varm dag, pallade inte ens med stranden. 

Sen vill jag ge en stor stjärna till Ylva som har varit ute och sprugit! Igen! You go girl!

Sommartid, jag är tystnaden och vinden. Mitt land är ditt land, allt är fritt.

Jajamensan, Louise är minnsan ute och partajar medan jag sitter i våran studentlya med två fransmän och en engelsman! Alla vi är nog lika trötta. De har examinationer nu och har i princip inte sovit på två nätter, endast pluggat. Jag har jobbat idag, handlat mat och så tog jag en löprunda i solnedgången! Underbart var det. Efteråt satte jag mig ner och kollade på solnedgången, en utav de vackraste jag har sätt. Underbart!
Jag måste ha mina ensamstunder. Hemma i Kvicksund så traskade jag alltid ner till bryggan, här kommer det bli havet. Musik, vacker vy och ens egna tankar.

Nu undrar jag vad det var som hände när Ylva tackade ej till en ute-kväll? Jaja, jag är väldigt lycklig ändå!
En fågel viskade i mitt öra att man får besök här nere i San Sebastián! Can't wait!

Pintox-tour

Louise ska på pintox(tapas) tour med Bryna och för många australiensare - kan bli en intressant kväll!

Pintox-tour

Louise ska på pintox(tapas) tour med Bryna och för många australiensare - kan bli en intressant kväll!

En fransman med en gitarr.

Moriarty – Jimmy (live från köket)

Jag är lite småkär i fransmannen som spelar gitarr. Påminn mig om att jag ska bo i en studentlya där någon kan med gitarren!

Louise

I wish you were here.

Idag har varit en jag-gör-ingeting-idag-dag. Vi vaknade kl. 13, båda riktigt slitna. Vet inte riktigt varför egentligen. Var inte ute alltför länge igår. Vi har inget fönster eller diverse, så vi får skylla på diet.

Jag promenerade två timmar runt staden och funderade. Vad tycker jag om San Sebastián? Vad ska jag göra med mitt liv? Jag trivs iaf superbra här, skulle utan tvivel vilja spendera sommaren här! Hoppas allting löser sig!
Staden är riktigt vacker, stränderna och klipporna finns några minuter iväg. Jag har redan träffat några favoriter här nere och jag är säker på att det bara finns fler att träffa!
Tillslut gick vi ner för lite hamburgare och diverse. Vardagslyx. Joinade sedan en utav våra nya "flat-mates" på stranden med hans vänner för gitarr & sång-jam. Mysigt!
Ett utav mina favoritställen här!
Nu sitter jag och lyssnar på reggae och tjuvkikar lite när våra flatmates studerar. Ska snart gå till sängs för imorgon väntar lite jobbjobb!

Hurt-lördag & slö-söndag.

Sitter nergosad i den sköna men inte så frächa soffan i vårt nuvarande boende. I bakgrunden spelar engelskmannen gitarr och Ylva diskar (jag gjorde ju trots allt maten) I natt sov vi många timmar, men ack så skönt det är att slappa på detdär viset ibland. 

Igår hjälpte vi Tim på Urban House med lite städ och fix, efter det gav vi oss ut för en pinchos-lunch. Pinchos är baskiska tapas. Det var gott, tyckte Louise. Musslor, bläckfisk och lite annat gott. Sedan släpade vi oss ner till stranden (den stora stranden utan surfare) för en liten siesta i solen. 

(Nu ska jag duscha, så Ylva får fortsätta berättelsen om äventyret på ön och döden för guns n roses).
Efter siestan och när Louise var nere och badade kom det helt plötsligt en efterbliven australiensare (vår vän Simon) och skrek "Bamse!" åt mig! Jag föreslog en simtur till ön på andra sidan stan och både Louise & Simon var på!

En halvtimma senare stod vi och funderade ut enklast väg. Vi skuttade över stenar som i ett videospel och simmade sedan över till ön. Australiensaren låg väl några hundra meter framför kanske... Haha. Tillslut kom vi fram och jag hittade nog en utav mina favoritplatser på hela världen. Vi gick över till andra sidan ön, var helt själva och satt på klipporna där vågorna bröts. Kollade på havet. Det vart lite magiskt när alla vi tre satt helt tysta, i vår egna lilla bubbla och bara tänkte på livet. Mysigt!
Sedan blev det fart och massa skratt igen. Simmade in till en annan strand och promenerade till våra kläder.. Gick ju givetvis i badkläder, två meter ovanför stranden, ändå glodde alla som bara den!

När vi äntligen skulle få visa att vi faktiskt är civiliserade människor med kläder upptäcker vi till vår fasa att tidvattnet hade dragit med dem! HAHAHA! Simons handduk låg flytande och hans kläder levde. Inte våra. (Bortsett från Louises skor, varav en Simon råkade kasta i vattnet i en spricka mellan stenarna, och jag råkade kasta i den andra!).
Kul som fan tyckte jag iaf, inte lika roligt för Louise som ville sörja sina kläder ett tag. Jag ser på den ljusa sidan, mindre packning nästa gång man behöver flytta på sig :)

Efter den underbara dagen avslutade vi med picknick på stenarna vid havet, mysigt! Skuttade vidare till några barer för att checka läget också.
Louise agian: Ylva säger att hon ser det från the bright side, det gör jag också (förutom när det gäller guns n roses t-shirten) Nu känner jag mig fullständigt berättigad att köpa mer kläder! Här finns ju både H&M, Berska (som var ganska kasst) och massa annat kul)



Hemlösa - no more!

"Are you the BACHELORS?"

Den repliken fungerade inte för att fälla två australensiska surfare - testa något annat. 

Vi är inte längre hemlösa utan har faktiskt fått oss en ganska shysst deal i en student-lya här i krokarna. Och vi har nog fixat oss ett jobb också, det är lite fett. Hoho! 

Och, de ganska snygga killarna som kom in var väl givietvis australiensare också - de är ju överallt! 

Idag har vi också varit på Zara , Berska, H&M och andra ställen. Det är faktiskt ganska civiliserat här... Ja, förutom de halvnakna gamla spanjorerna då.

Bild från igår, detta fick Ylva att ändra sig om San Seb!
7
Update: Det nya stället är riktigt skitit. Studentlya som känns lite mer som ungkarlslya. ja, ni kan ju tänka er. Men Ylvas och mitt rum är nu städat och damm-fritt med världens ordning. Fint ska det vara! Börjar bli hungrig. Det nya boendet ska firas med sangria, pinchos (tapas) och lite annat roligt vi kan komma på. So long!

Foals - Spanish Sahara

Jag har fastnat helt för denna låt. Ligger på sängen och ska sova. Hör livet utanför, vi bor centralt. Folk som skrattar, skriker och pratar. Bilar som åker förbi. Spanien kanske är soft? Det ska jag få reda på imorgon iaf, då ska vi upptäcka San Sebastián. Eller Donostia som det heter på baskiska. Nu ska jag drömma. / Ylva

The Luckiest Man Alive

Ylva lät en full australiensare klippa sitt hår igår. SPÄNNANDE! :D 10 cm är av, men fan va lycklig hon är ändå! Inte är det jämt, men det får någon fixa till efter denna vända nere i södra Europa! Mycket trevlig kväll med öl & vin och våra favoritvänner där borta i Anglet (precis utanför Biarritz) iaf. Love it!

You've got a fast car, i have a ticket to anywhere. Maybe we can get somewhere.

Sitter på ett "pensionat" i San Sebastián, Spanien. Hur fan hamnade vi här? Haha. Nejmen, allt går inte enligt planerna men det kan det heller omöjligt göra eftersom vi inte heller har några planer. Vilket jag tycker awesome, hatar att planera!
Lämnade våra aussie-killar och britten/pariskillen i Anglet men de intar San Sebastián i övermorgon förmodligen. Det första man hittar här är väl självfallet en australiensare? De är ju förfan överallt!!! Men vi klagar inte :)
Hamnat på ett riktigt schysst ställe iaf och det känns bra. Jag är i Spanien för första gången (egentligen tredje gången för vi körde fram och tillbaka över gränsen.. Haha). Vi hitchade med våra rumskamrater från Anglet och hamnade vid franska/spanska gränsen. Tog tåg (för endast 1,6 €) från Hendaye till San Sebastián och tog oss sedan fram till detta stället med våra väskor.
I love roadtrips! Elin, tänkte på dig :)

Ner: Solnedgång i Anglet

Det finns sämre ställen att vara på än stranden på Anglet och njuta av solnedgången, gott sällskap, öl (vin för Louise...) och musik.

Vamos a la playa

Som Ylva tidigare idag nämnde blir hon raslös väldigt lätt. Det blir inte jag. Så idag ska jag smörja in mig JÄTTEMYCKET och ligga och mysa på stranden med en tjock bok och lite reseböcker och bara filura. Jag Älskar det. Förhoppningsvis kommer Ned, Pete & Dan med och kan göra mig lite sällskap. Funderar på att tvinga Ned att visa mig lite body-surfing tekniker. Men! Dagen får bli som den blir. Först: ett par snabba mail. 



Biarritz men inte uppochner.


By the Coast, Biarritz.

Widgety.


Mums för att ligga på stranden! Däremot blir jag rastlös utav att läsa och lyssna på musik. Måste göra något, bada. Spela volleyboll, whatever! Surfa såklart, men inte förrän man har (om man får) jobb förmodligen.
Snart ska jag iväg på en jobbintervju... Får se hur det går! Sedan blir det la plage eller Spanien på roadtrip. FÅR SE VA! / Y

Ner: Bayonne



Man kan ju inte bara skutta runt på stränderna tänkte vi... Passade därför på när vår vän Vincent var på besök med bil, att åka med honom till Bayonne efter besöket i Hossegor! Bayonne är tydligen en rätt så stor stad, ligger nära både Hossegor och Biarritz. Studentstad, en riktig stad for once. Jag gillar den och det känns som ett bra utflyktsställe om vi skulle hamna här. De har dessutom H&M (som vi inte hittade) och Mc'D! Naaajs.
Vandrade runt på gatorna och kikade på byggnader och sådant, fint var det.
Nu ska vi ner på stranden, TJING!

Hectic


Livebloggning från L'oggia, ett café/resturant i Biarritz. Sitter och dricker cola (FRÅN GLASFLASKA I GLAS MED IS och solen lyser utanför, så dé ska va!) och har precis käkat crêpe med nutella. Är egentligen på jobbjakt men har tagit en paus för att Ylvas syster tävlar SM i truppgymnastik idag! Det ska vi se live-streamat över internat. Tacka gudarna för den uppfinningen. Jag sitter här och är nervös. Nervös. Nervös. Nervös. Det är tre tjejer från Ylvas gamla lag som är med och tävlar. WÄ!

Annars har vi funnit tre vänner. Louise hittade sina TVÅ australiensare.. En blond, australiensisk surfkille, En leende australiensisk backpacker. På köpet fick vi en engelsman som bor & jobbar i Paris som engelskalärare. MYS!

Vi har ett "bet" med the aussies. Får vi jobb så vinner dem, står vi utan ikväll med så vinner vi. I vilket fall som helst blir det Sangria!

Vaska

Ligger i sängen på "Auberge de Jeunesse" i Anglet och ska sova vilken sekund som helst. Louise & jag har farit och flängt hela dagen och nu får vi äntligen vila. Först upp var arbetsintervju och cykla i regnet. Dessutom cyklade jag fel, så fick cykla i spöregn en halvtimma extra.
Vincent som jag träffade i Verbier har varit och hängt med oss sedan igår i Hossegor. Idag intog vi tre Bayonne och gick runt och kikade. Sedan visade vi honom runt i Biarritz. Skumt det där, Biarritz känns som hemma och Hossegor känns som semester. Vi får se vart vi hamnar.

Lagade mat här, träffade två australienare som vi spenderade resten utav kvällen med. Australiensiska pojkar är oslagbara och så mysiga och snacka med.

Nu är det sömn som gäller och full fart på jobbletandet imorgon igen. Denna gång är vi tillbaka i Biarritz!

Btw. Det sover en tjej i vårt rum som påminner mig om The Grudge. Inte kul. Dessutom var det en unge på stället vi tog en öl på som var som TOSHIO i the grude. WÄ!


Something pretty.

Igår var det fredagen den trettonde. Självfallet att något skulle hända mig. Jag klarar mig inte en dag utan olyckor och igår var inte ett undantag.
Idag är det lördag den fjortonde och det regnar när jag cykla iväg till ett hotell som ringde mig igår. Mysigt värre! Visste knappt att det kunde regna på ett sånthär fint ställe...
Hossegor har varit upp och ner, väldigt najs nere vid stranden och staden är mysig. Lite för lik Verbier däremot. I princip två gator. Jag har konstaterat att jag gillar Biarritz mer och dit ska vi tillbaks idag. 
Me, watching the sunset in Biarritz. Thinking.

Ca suffit .. c'est vrai

Gav onda blicken till Ylva nu, som ligger på andra sidan rummet i lila lakan.

Alltså. Snacket i rummet nu är på både franska, svenska och engelska och läget är såhär: en uppröd fransman "how (ow) do you make mayonnaise WITHOUT mustard?" En uppröd Ylva " POMMES UTAN RIKTIG MAYO? JAG SAKNAR VERBIER."

För er som inte vet då, så är mayo från början från Menorca Spanien och att det då inte är någon mustard i utan att det bara är i fransk-influenserade länder. Så! Där tog den disskussionen slut, trots att fransmännen är, och komemr fortsätta vara övertygande om att senapen ska vara med på ett stort hörn. Men det är väl bra för becch 11 att inte vilja käka mayo kanske.. eller?

Förövrigt har vi pratat väldigt mycket franska idag, även jag.. jag förstår mycket och lär mig väldigt mycket uttryck och kan faktiskt vara med i konversationer. (duktiga jag)  

Nya vänner: Vincent, 20+100 .. Rudy (Paris-bartender som vi slavarbetade för) David.. Ah you sent an CV today right? och Jakob/Stig .. Och så the stalkers då ju

Jaha, nu är det sent och jag ska sova! Je suis si fatigué Känns som en viktig dag imorgon på något sätt. Så!

Upp: Hossegor, Aquatine, La France


Både jag och Louise har konstaterat att det ser väldigt mycket ut som hemma här. Kolla barren på marken vafan! Detta är dessutom en sjö (okej, det är vatten från Atlanten, men ändå..). Jag konstarerar att det är Biarritz jag gillar mest iaf, tror Louise håller med mig på den punkten också. Trots det blir vi nog kvar här en natt till eftersom det är ett så pass awesome stället och VI HAR KAFFE!
Snart ska vi in mot centrum och söka jobb, det var ju ovanligt..

Bonjour! C'est matin et le petit dejuner est servé!


Som vi nog vet vid det här fallet (och ser på bilden) så gillar Ylva inte tidigar mornar... Speciellt inte när hon hörde Louise säga "vilket tråkigt väder".

Sedan så visade det sig att Louise hade sagt "åh vilket fint väder", det var blå himmel och solsken. Dessutom väntade det ju för ovanligthetens skull serverad frukost på bordet, och KAFFE! En surffilm är på i bakgrunden. Jag kan leva med detta.
Den hårdpluggande (franska självfallet) Louise tillade "jag kan också leva med detta, förutom att brödet smakar mysko." Jag håller med... Men kaffe ju!!

Bonjour, vous avez besoin d'une employée ici pour l'été?



Är i Hossegor för tillfället. Kom hit för några timmar sedan. Ska in och terrorisera hotell och resturanger nu med våra CVn och danska envishet. Det är tröttsamt att söka jobb, men vad gör man inte för paradiset? Kolla in bilderna från stranden igår! Mums. Biarritz, vi saknar dig redan!
/En Ylva som har fått dricka kaffe. Nu lever jag!


Prioriteringar Ylva... :)

Bildspel från vår resa Biarritz-Hossegor today.





(Till mitt försvar så hade han ett vackert leende = Det gillar Ylva och dessutom dreads.)

You look like vikings!

Ah... "You look like vikings" var något vi fick höra från några nyfunna vänner härifrån. Allihop var från Paris och är här för att plugga. Det gav oss ett riktigt gott skratt för alla oss! Hahahaha. Vet inte... Jag tänker mest på denna när någon säger viking.



Men jaaaa. Detta kanske också är vikingar?

We love Biarritz!

Färdigpackat! Jag förstår inte hur jag lyckades klämma ner alla kläder i resväskan, men sen kom jag på att jag har ju datorn kvar! Vi är iaf packade för att vi drar oss mot Hossegor idag! Ny stad, nya möjligheter! Vi båda älskar Biarritz, men vi ska ju försöka så mycket som möjligt att få jobb. Så Hossegor är en möjlighet. Dessutom har vi hört att det är lite mer "chill" ställe. Kanske lite mer säsongsställe. MEN vi får helt enkelt se hur det går! Jobb ska sökas iaf.



För er som inte visste det så är det jävligt tufft att gå in på en resturant/ett hotell och söka jobb på sitt tredjespråk (och för Louise - fjärdespråk). Jag får peppa mig själv lika mycket varje gång, men nu har jag ju iaf övervunnit det mentalt. Det går väl bättre och bättre för varje gång.
Jag skulle haft lite Maskinen i hörlurarna så jag kunde tagga till mer!


Pssssst!

Första arbetsintervjun avklarad och det firar vi med att mysa på rummet med OneRepublic – Marchin On
Fortsättning följer ........ 


Frukost i sängen varje dag.

Som ni ser på den otroligt vackra bilden så är det breakfast-time. Vi kör på franskt - baguette och "La Vache qui rit" (Den skrattande kon för er som är lite bakom flötet...)
Jobbsökande idag, tagga till!!.... Sedan har vi strandpromenad inbokad!

/Ylva som inte riktigt gillar den franska youghurten... Eller "tidiga" mornar... Och en skrattande ko/Louise!

"Son bonitos"

Sitter med fönstret öppet och hör surret från gatan nedanför. Louise & jag är precis hemkommna från en couchsurfing-öl, eller vad man nu ska kalla det. Mötte upp en lokal kille som har bott här sedan födsel. Var väl berest i världen och hade tillochmed varit i Sverige. Fransmannen var över förväntan och jättemysig. Han kunde tillochmed bra engelska! Detta behövde jag, träffa lite sådant folk.
Denna dagen har varit en semesterdag och imorgon är det full gas igen! Ska till flera ställen, varav en öl-pub som vore grymt rolig att jobba på. Hehe :)

Jag & Louise har spenderat lite "time apart" idag. Jag var på stranden och hon var kvar på rummet och trixade lite. Det är ett tips för er som är ute och reser med någon. Speciellt om man bara är två st. Var lite ifrån varandra för att sedan uppskatta varandras sällskap. Och alla behöver ensamtid, jag vet att både Louise och jag är så!
Nu ska vi väl mysa ner oss i sängen och komma i säng i tid (som faktiskt alla andra dagar här). Imorn ska bli en intensiv dag och det ser vi nog båda fram emot!



Bonjour je cherche un travail ici...jag är blond svensk (och desperat).. kom igen!

Det är inte lätt. Nu har jag sökt lite via datorn men det är inte det lättaste det heller. Pytsan! Jag kan ju inte föra mig på franska. Usch! Men det är inte lätt när man bara har pluggat franska i två månader, knappt det. Jag tycker jag är duktig i alla fall men bättre kan det bli. Hm!

Ska göra mig iordning och dra ut och söka lite till, koppla på leendet! Wiihoo! Ylva ligger på stranden och pressar men förhoppningsvis har hon tagit sig mot jobbsökarställerna hon med.

Jaha! NU ska jag ta tag i livet

High five!

Idag har jobbsökandet börjats och imorgon forsätter det. Vi har vandrat runt, mellan turistkontor, en organisation som hjälper ungdomar att hitta arbeten och diverse, hotell, café och casino. Jobbsökar-kapitlet är däremot inte slut, imorgon forsätter vi. Fortfarande taggade! Boende är något vi också klurar på, har fått höra att det är väldigt klurigt att få tag på över sommaren. Men ni vet väl att allting löser sig? Visste ni inte det så lyssna på Timbuktus låt Det löser sig.
Dessutom har vi skaffat lokala vänner, är på god väg åtminstone!
Bytt boende, mer centralt och billigare. Ligger mitt i och bara ca 4 min från stranden. Därför passade vi på att gå och sätta oss på stranden för att se solnedgången och äta middag. Livskvalite.

Att leva med en fotograf...

"Louise!!! Vafan, kom hit och var social med mig!" Skiker jag till en fokuserad Louise som sitter och tar kort på havet. Där sitter jag, ensam. I mörkret. Äter middagen (baguetter baxade från vandrarhemmet & öl) för mig själv. Påminde mig om skidåkningen för några månader sedan.
Louise säger "Ey du! Vi måste stanna här och ta kort, kolla så vackert det är!"
Ylva säger "Hörru... Du får vänta, jag vill åka skidor nu!"
Louise "Jag är en fotograf, jag väntar inte!"
Ylva "Jag är en skidåkare, jag väntar inte heller!".
Haha, gillar dig ändå tjejen. Tack vare henne har vi ju fina bilder mig. Och tack vare mig, /
Den otroligt vackra modellen.


Upp: Biarritz, Frankrike

Jag och Louise tog oss utan problem till Biarritz! Sedan fick vi den briljanta idén att gå till hostelet som vi bara bor på inatt. Likamed jättemycket gå. Gå Gå Gå. Sparade ju en euro för bussen iaf... Haha. Sedan drog vi ner till stränderna (uuuuunderbart med hav och sand igen!) och Biarritz.

Bästa boendet: La Marine , 20 e var. Väldigt centralt. Söt receptonist, familjeföretag.
Bästa haket: Vi äter inte direkt ute, just nu. Återkommer!

*ska fylla på med massa tips här sen!








Det har varit helt underbart. Vi älskar att titta på surfarna i vattnet, njuta av fötterna i havet och strosa omkring i mysiga Biarritz. Mer info kommer imorn, nu har ni iaf fått lite bilder! SOVA NU!

Dismiss your fears.

Har varit hemma (i Sverige) i 8 dagar men det känns som två dagar. Allt har gått otroligt fort. Från stunden mamma hämtade mig på Arlanda till nu när pappa ska skjusa iväg mig till Skavstas flygplats. Det känns så sjukt att jag åker iväg nu, igen. Jag har en liten klump i magen på hur allt ska gå? Kommer jag få med mig allt?
Det som händer där nere däremot, det oroar jag mig mindre för. Allting löser sig tillslut, på sitt sätt. Vi ska försöka iaf. Här är några bilder från min hemvistelse.

Mest av allt kramades jag och pratade med de finaste vännerna man kan ha.

Var med min familj, här har ni min vackra syster, Njöt av att vara i Kvicksund igen. Så vackert här!

Om en halvtimma beger jag mig mot flygplatsen för att möta upp min vapendragare. Spännande! Har ju trots allt inte träffat henne på över en vecka! Ser fram emot det och hoppas på fint väder när vi kommer ner :) Landar kring 12 idag, får se om vi får tag på något internet då! Annars hörs vi så snart som möjligt.
Nu - MOT OÄNDLIGHETEN OCH VIDARE! 

Säsongsfrippan : finito

Säsongsfrippan är nu bortklippt. Impulsbeslut som stod både håret och plånboken dyrt. Aj aj, jag såg ut som en blandning av en dagisfröken och business-woman och misstänker at efter kvällens långa bubbelbad kommer jag hamna mer åt pudelhållet. Inte så surfigt. Inte alls. Men, vad gör det om hundra år när allting kommer kring?

Jag har bantat min packning ganska rejält nu igen, jag har inga kläder med mig! Hoppas Ylva har det.

Upp: S:t Michael(?), Veriber



Här är bilder från hikingen vi gjorde en dag i Verbier, däremot är bilderna bara från platsen när vi hade vandrat halvvägs typ. Där slutdestinationen var, vågade man inte gör något upp och ner. Det var för brant.
Som ni ser har detta ställe en utav de vackraste utsikterna i Verbier, iaf på våren/försommaren.
Man kan se Verbier och man ser även ner till byarna Le Châble & Sembrancher. Underbart!

Låt Ylva presentera Lucky-Luke!


Tänkte bara att jag skulle berätta lite om våran kära vän, Luke. Born 1992, kommer från Australien och pratar därför med en göllig australiensisk accent.
Luke kom till Verbier utan några skidkläder, skidor eller egentligen skidkunskap alls! Hade åkt två gånger i sitt liv och hade inte heller någon överdriven brinnande passion för det heller. Han hakade på sin vän Archie.
Trots skidintresset inte var så stort när han kom ner så växte det och det gjorde även hans skicklighet. Duktig och modig blev han!
Alla skidkläder han hade var lånade från olika personer runt om i Verbier och han hade jackan uppknäppt mest hela tiden.

Ska Luke förklara någonting så får man ofta höra på ett helt utlägg om något. Irriterande gulligt.
Han är iaf en utav mina favoritmänniskor från Verbier och jag hoppas att vi snart kan mötas igen. Någonstans :)

(Han är förresten den killen jag har löfte med. Om vi är singlar vid 40 års ålder så ska vi gifta oss. Punkt slut.)

You forgive, but i wont forget.


UPP: Kalmar

I sista minut blev det ändå en resa tillbaka upp till Kalmar och Sverige även för Louise del. Många anledningar. Här blev det många mysiga möten och kvalitetstid med vänner och familj.

Staden i sig är alldeles underbar den också, här har vi Kalmar slott - stadens stolthet. Kalmar har tidigare varit huvudstad i Svea rike och anses inte idag vara den hetaste staden (enligt oss som har växt upp här) Men sanningen är att allt efter att universitetet växer och folk flyttar hit och vår andra stolhet Kalmar FF vinner SM guld så blir staden allt hetare och hetare. Får fylla på med kalmarinfon senare, nu är det Upp till sthlm!mar

Let's sail away to the beaches.

Många av mina vänner frågar hur länge vi kommer bli kvar nere i Biarritz, Frankrike. Som svar på det kan jag säga, det vet inte jag heller. Att vi åker ner dit, är en ren chansning. Inget jobb? Nehe, vilken fin semester vi fick i södra Frankrike då. Äventyr! Couchsurfing är något vi är sugna (försöker med) på! Detta kan bli intressant! :) Mer om detta någon annan gång för nu ska jag njuta av att ha min tredje och sista natt för denna hemvändan i min mycket sköna och rymliga säng.

Coachsurfing och riktigt surfing. SPÄNNANDE!

Bild från weheartit.


Ballbarr's skitards.

Sitter vaken och funderar lite. Är nyss hemkommen från Verbier-reunion med vännerna som var nere och hälsade på. En underbar kväll med filmtittande (Sällskapsresan - Snowroller såklart, fan vad Verbier är med mycket!), knee deep nachos-ätande och cola-drickande. Tittande av bilder och massa skratt.

Måste erkänna att jag nu börjar sakna Verbier. Framförallt februari-mars i verpan. Mycket folk, relativt bra skidåkning och väldigt bra (om man bortser från snöbristen..) väder. Alla människor, allt drag och glädjen. En till säsong? Ja, frågan är bara vart-

Så långt vi kom puder den veckan.


Aprés Ski!


Den veckan gick jag mest runt med ett leende på läpparna hela tiden. Kärlek till vännerna som var med mig!

Detta kan nog vara min favoritbild från hela veckan, urgrym!


Home is where you're heart is.


Såhär såg det ut på hemvägen. Tomma tåg och kanske en lika tom Ylva som inte riktigt hade vaknat (åkte tidigt på morgonen). Att lämna säsongslivet i Verbier var inte direkt svårt förra veckan, eftersom det redan var över för tre veckor sedan. I fredags tyckte jag det var underbart att få åka hem, samtidigt ledsamt att lämna. Som min kära vän Luke så fint en gång sa "I wanna go, but i'm sad to leave". Jag håller med.
Jag saknar det Verbier var för flera veckor sedan. Livat, partaj, skidåkning (trots snöbristen som alla Verbiersäsongare 10/11 kommer att minnas med en tår i ögat...) och livsnjutning.
De sista veckorna när Verbier var rätt så tomt så längtade jag bara hem. Nu är jag hemma. Eller ja, jag är i mitt barndomshem åtminstone. Om fyra dagar är jag i Frankrike, för 6 dagar sedan var jag i Schweiz.
Home is where your heart is.
Jag hoppas hjärtat kan trivas lika bra i Frankrike som i Schweiz. Det tvivlar jag inte ett dugg på, nu kör vi Louise!

Upp: Kvicksund, Mälhammar


Vad är upp?
Sitter/ligger i soffan hemma i barndomshemmet i Kvicksund och har den gamle katten brevid mig. Chattar med en vän på andra sidan havet, i England. För en vecka sedan befann jag mig festandes i Verbier. Förmodligen var vi på kära puben och drack öl. Om en vecka befinner jag mig förmodligen i Biarritz med Louise. Jag undrar vad vi gör då? Exakt denna tid? Det återstå att se.
I alla fall så erkänner jag, jag älskar livet.
/ En Ylva som snart ska gå till sängs.

Upp: Bern


Have you met LOUISE?



Louise är tjejen i förhållandet som är ordningsam och wannabe pryd! Håller ordning på mig och säger åt mig att jag kanske inte borde testa det där hoppet. Ändå lyckas hon slå till med rätt galna grejer hon med, utan att gå in på detaljer. Hon är flippad den tjejen! Är det något snyggt foto på bloggen så är det Louise ni ska berömma. Designen är hennes den med, jag älskar den och jag älskar henne. Hon pratar skit när Kalmar-dialekten kommer fram men den har jag lyckats tona ner.
Om Ylva är öldrickar'n så är Louise vinsmakar'n. (Inte bara smakarn heller).


Första öronorgasmen: Absolut bästa SVENSKA alla kategorier

Absolut Svenskt 

Have you met YLVA?



Ylva är den mest mongo av denhär duon. Hon har helst inte två fötter på jorden och är kortsagt bara exploderande konstig mestadels av tiden. Dessutom är hon chables tuffaste ölhävare och representerar oss i de tävlingarna. Hon är från Kents hemstad men lyssnar även på annat (enligt louise skit) så som:

RSS 2.0